Investeren in Oldtimers

  1. investeren in oldtimers

Investeren in en het laten laten restaureren van een oldtimer of klassieke auto kost veel geduld en inspanning.

Of dat al niet moeilijke genoeg is, wordt het de liefhebber van oldtimers de laatste tijd ook nog eens erg lastig gemaakt door de overheid.

Vrijstelling hebben van de motorrijtuigenbelasting (MRB) en de Sloop In Eigen Beheer (SIEB) regeling waren belangrijk voor een oldtimer bezitter. Om het voor nu en in de toekomst mogelijk te laten zijn de oldtimer hobby te kunnen blijven uitoefenen, blijkt een actieve belangenlobby de laatste tijd erg noodzakelijk.

De tijd, moeite en het geld zijn soms een hele investering. Naast het plezier dat je ervoor terugkrijgt, kan de aandacht die je klassieke auto heeft gekregen je op lange termijn ook geld opleveren. Wist je dat een oldtimer een betere manier van investeren is dan een belegging in een huis of bijvoorbeeld geld sparen? Voor de meesten zal het niet dé reden zijn om een oldtimer te hebben, maar het kan een extra stimulans zijn om, ondanks de veranderende regelingen, door te gaan met de oldtimer hobby. Gelukkig blijft door de inzet van onder andere Federatie Historische Automobiel en Motorfietsclubs (FEHAC) en Mobiele Collectie Nederland, de vrijstelling MRB  toch gehandhaafd voor auto’s ouder dan 40 jaar. Eerder gold de regeling ook voor auto’s ouder dan 25 jaar. Voor de auto’s die toen net 25 jaar oud waren is er een overgangsregeling gekomen. Nu heeft de geschrapte SlEB regeling voornamelijk de aandacht.

Naast het samen opkomen voor onze hobby, kunnen we samen leren en kennis delen. Wil je met je klassieker meedoen aan een klassieke rally, maar weet je niet hoe je moet navigeren? Dan kun je vaak via de organisatie van de rally terecht voor een cursus voor beginners om dit te leren. Voor de meer ervaren liefhebbers onder ons zijn er ook genoeg mogelijkheden om te blijven leren. Tijdens activiteiten als een rally, maar ook bijvoorbeeld op een beurs kun je vaak nieuwe kennis opdoen. Welke regelingen zijn van toepassing op jouw situatie en welke verenigingen voor oldtimerbezitters zijn er zoal?

Lees op de website van WijKopenAuto’s alle relevante zaken die elke oldtimer liefhebber moet weten en je bent weer snel op de hoogte!

Tekst: Jeroen Zwart redactie WijKopenAuto’s

 

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *